web
counter

Cenderahati Tetamu Buat Sendiri / DIY Guest Goodie Bag

Gift Kahwin Ads

Sesi menjimatkan duit lagi. Kenapa perlu membazir kan? God-die bag ni selalunya orang dah amek and buang terus je.. isi dalam tu yang penting untuk dilihat. Tapi, if packaging nye menarik pasti akan buatkan tetamu terujua bukan nak tahu isi dalam dia? so.. here is some god-die bag yang u all boleh buat sendiri.. jimat duit! tapi renyah sikit la kan!.. tapi kan lebih bermakna if ianya dari hasil tangan pengantin itu sendiri?

1. Lunch Bag

2. Envelope



3. Paper from Magazines

4. Lunch bag With Stamp and Ribbon

5. Lunch Bag with Doily Paper

6. Lunch Bag with Washi Tape

7. and more ideas for goddie bag from lunch bag

Sumber post: http://checklistkahwin.blogspot.com/2011/09/cenderahati-tetamu-buat-sendiri-diy.html

Mengetahui bagaimana untuk membuat beg hadiah yang menakjubkan adalah kemahiran yang baik untuk seseorang yang sukankan kraf tangan. Anda mungkin pernah belajar bersama rakan-rakan untuk membuat sendiri beg hadiah tetapi mungkin rasa terlalu susah dan putus asa dengan cepat. Anda sememangnya boleh dapat DIY sesuatu beg yang senang dan mudah. Jika anda terlupa untuk membeli bekalan untuk membungkus hadiah yang anda akan memberi kepada penerima dalam masa satu jam, dan anda tidak merasa seperti berlari untuk mencari sesuatu beg yang tidak ada orang lain mahu di pasaran. Adalah baik untuk anda belajar untuk membuat sendiri beg ini.

Jika anda ingin rakan atau orang yang dikasihi berasa istimewa, maka beg hadiah buatan sendiri ini adalah apa yang anda perlukan. Bahagian yang terbaik adalah bahawa mereka boleh dibuat dengan apa-apa kertas pembalut atau kertas kraf yang boleh anda dapat di mana-mana saja.

Kadang-kadang anda mungkin susah untuk mendapatkan sesuatu kotak atau beg yang bagus untuk digunakan apabila membungkus hadiah, atau mungkin anda hanya mahu memberi hadiah dalam beg istimewa dengan buatan tangan, tetapi tidak kira apa-apa sebab yang anda ada, mengetahui bagaimana untuk membuat beg hadiah yang kelihatan profesional adalah kemahiran yang baik untuk anda menguasai. Beg hadiah boleh dibentuk daripada mana-mana kertas pembalut bercorak yang anda dapat beli, atau anda boleh cat kertas kraft seperti yang dipersembahkan di sini.

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa projek ini melibatkan kotak dan kertas untuk membuat beg jika pembuatan beg hadiah adalah untuk membalut hadiah. Semua orang suka memberi hadiah yg menarik, dan anda tentu akan berasa kesal apabila anda memberikan hadiah yang indah tetapi dibalut denga kertas hadiah yang hodoh dan dimuat ke dalam beg hadiah yang tidak berkualiti langsung. Untuk mengelakkan perkara ini berlaku, anda bolehlah pertimbangkan untuk belajar membuat diri beg hadiah yang bermutu tinggi dan mempunyai cita rasa peribadi diri sendiri.

Kertas yang plain mungkin tidak cukup indah walaupun anda mendapat saiz kertas yang sempurna untuk membuat beg hadiah anda. Anda tentu tidak ingin menggunakan kotak penghantaran pos untuk membuat beg. Jika saya hanya mempunyai satu kotak yang sesuai yang kelihatan cantik untuk membalut hadiah dengan baik tetapi merancang untuk membalut lebih daripada satu hadiah yang sama, saya boleh menggunakan satu kotak bentuk ini untuk membuat beg hadiah dengan bilangan yang banyak.

Beg ini adalah cara yang baik untuk memberi seseorang hadiah peribadi! Walaupun ia adalah sumbangan kecil, orang yang menerimanya akan menghargai hakikat bahawa anda membuat penyediaan hadiah dengan bersungguh-sungguh untuk mencipta sesuatu yang unik untuk mereka pada hari istimewa mereka.

Leave a Reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE