web
counter

‘Game’ Selepas Kahwin

Gift Kahwin Ads

Perkahwinan bukan perkara yang mudah, Banyak Juga perkara yang mencabar, macam – macam perkara yang perlu dikongsikan bersama, Kadangkala sedikit punca boleh menyebabkan berlakunya pertengkaran yang lebih besar jadi disinilah perlunya tolenrasi malahan komunikasi juga amat penting. Maklumlah.. Semasa zaman percintaan tidak sama dengan keadaan selepas perkahwinan..

selepas kahwin

Bila berkaitan dengan game ni mungkin ada pasangan yang merasa terabai.. jika semasa bujang lazimnnya game yang dilakukan adalah secara solo atau individual sahaja.. sudah cukup untuk melepaskan segala yang terbuku, kadangkala je ada pasangan yang datang kerumah untuk mengiringi game tersebut, itupun bila betul – betul saat yang memerlukan untuk berdua.. kalau tak cukuplah dengan sorang.. itu pun dah memadai.

Bila dah berdua segala teknik game boleh dikeluarkan. yang mudah, yang rumit semua ada.. kadang – kadang secara baring, duduk , menerap, dan ekstrem lagi secara bertenggong pun ada.. tapi itu semua dialakukan semasa zaman bujang.. bukan lepas berkahwin..

Tetapi bila dah kahwin lain pulak jadinya, pergerakan semakin terhad dan terbatas, baring tak kena, duduk tak kena, segalanya serba tak kena.. silap – silap boleh kena marah lagi.. nak main lama – lama pun tak boleh… sedih bukan..

Bagi aku sekarang memang dah susah sangat nak main.. dah le kadang – kadang sibuk, Ps3 aku terbiar berabuk je.. susah betul.. bila main je ada yang bising.. huhuhu.. tak pedulikan dia lah apalah.. aku dah katakan sebelum kahwin lagi yang aku ni minat main game.. masa tu ooo dia katakan dia cukup memahami… tapi sekarang lain pulak jadinya..

Tapi takpe.. aku beli psp pulak.. lagi senang… dalam toilet pun boleh main…. senang sikit.. aku pun paham, bukan aku nak main selalu. cuma kadangkala tangan ni gatal nak meraba joystick ps3 tu.. tapi sekarang tak kisah dah… sambil bersembang pun aku bedal psp.. tapi takdalah lama2.. kalau main ps3 payah pulak dia nak tengok tv kan?

Jadi korang pulak kalau suami nak main game korang bagi tak?

One Response

  1. Sabri December 13, 2016

Leave a Reply to Sabri Cancel reply

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE