web counter

5 Tips Untuk Dapat Cenderahati Yang Unik Lagi Murah

Gift Kahwin Ads

Cenderahati perkahwinan yang unik adalah sesuatu yang setiap pengantin mahu menyediakan kepada tetamu, tetapi dengan kenaikan kos majlis perkahwinan, mencari cenderahati yang murah lagi menarik perhatian sudah jadi tugas yang sukar. Kebanyakan cenderahati akan memberi kos antara RM1.50 sampai lebih daripada RM5.00. Dengan ini, ia tidak meninggalkan banyak ruang untuk rancangan bajet anda. Berita baik adalah, anda masih boleh mencari cenderahati yang indah dan unik yang tidak akan menyebabkan pembelanjaan wang yang banyak dengan mengikuti beberapa tips perkahwinan bijak.

Pilih Yang Mudah

Matlamat yang penting untuk memberikan cenderahati perkahwinan adalah untuk mengucapkan terima kasih kepada tetamu anda yang menghadiri hari perkahwinan anda. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang tentang memberi hadiah pelik bahawa mereka mungkin tidak boleh guna. Walaupun terdapat hadiah yang unik seperti magnet peti sejuk atau pembuka sampul surat, tapi fikirkan berapa kerap tetamu anda benar-benar menggunakannya. Sebaliknya, cuba sesuatu yang mudah seperti lilin dan penanda buku, semua cenderahati perkahwinan yang murah dan tetamu anda akan menggunakan.

Pilih Yang Peribadi

round mint tin with favor tag

Pengantin-pengantin mungkin tidak tahu bahawa mereka boleh memperibadikan cenderahati mereka dengan harga yang berpatutan. Apabila anda membeli cenderahati anda, pergi mencari syarikat-syarikat yang membolehkan anda untuk membuat tag peribadi atau etchings pada cenderahati supaya tetamu boleh ingat di mana mereka mendapatkanya. Pastikan anda memasukkan tarikh perkahwinan anda dan nama pengantin perempuan dan lelaki. Jika syarikat itu tiada caj tambahan, tulis perkataan “terima kasih” pada cenderahati perkahwinan anda dan ia akan menjadikan satu kenangan yang baik.

Pilih Yang Kurang Daripada RM2

heart shaped mint tin

Anda boleh mendapat cenderahati perkahwinan yang unik yang ditawarkan di bawah RM2 untuk satu. Malah, hadiah seperti mint tin, gula-gula atau lilin sering ditawarkan kurang daripada RM2/piece. Ini membolehkan anda mendapat pilihan yang baik lagi tidak melebihi bajet perkahwinan anda.

Beli Dengan Kuantiti Yang Banyak

Beli dengan kuantiti yang banyak hari ini untuk cenderahati dengan harga yang berpatutan sebab dengan kuantiti yang banyak, anda akan dapat harga yang rendah dan jimatkan kos perbelanjaan anda. Anda boleh mencari kedai cenderahati online yang menawarkan barangan dengan harga borong pada kadar diskaun yang banyak. Walaupun anda mungkin akan terdorong untuk membeli di kedai tempatan dengan kebanyakan vendor hanya jual dengan harga runcit. Ini bermakna anda akan membayar mungkin 25% lebih daripada anda boleh beli dengan harga borong.

Pilih Cenderahati Yang Boleh Dimakan

kotak gula ferraro rocher

Berapa kerap tetamu benar-benar menggunakan cenderahati yang mereka terima? Cenderahati perkahwinan yang boleh dimakan adalah antara hadiah yang tetamu anda akan menghargai dan kemungkinan besar digunakan dalam tempoh 24 jam selepas menerimanya. Sekiranya anda membeli tin logam, kotak atau bekas lain yang anda boleh mengisi dengan cookies, coklat atau gula-gula dan diberikan kepada tetamu, mereka akan rasa amat puas hati apabila makan dengan makanan ni.

manicure set promotion

Leave a Reply

×