web counter

DIY Reben Untuk Cenderahati Perkahwinan Anda

Gift Kahwin Ads

Ia mudah untuk terlepas menganjurkan cenderahati perkahwinan apabila anda sudah sibuk dengan butir-butir perkahwinan yang lain. Cenderahati perkahwinan boleh terdiri daripada gula-gula yang diberikan kepada tetamu sebagai tanda kesyukuran dan terima kasih untuk menghadiri majlis khas. Walaupun tidak benar-benar perlu, ia sudah menjadi tradisi untuk memberi cenderahati perkahwinan. Idea pada barangan tidak patut jadi masalah untuk anda sebab sekarang terdapat banyak pilihan untuk anda menentukan mana satu yang sesuai untuk diberikan kepada tetamu anda.

ribbon diy

ribbon diy

5 Penggunaan Reben Yang Paling Popular

1. Busur Rambut (Hair Bow)
Membuat busur rambut telah mendapat sambutan yang hebat di kalangan fesyen sejak awal tahun 2010. Di mana-mana anda pergi, anda akan mudah untuk melihat gadis muda, anak kecil, atau bayi memakai busur rambut pada rambut mereka. Mengapa ia terjadi? Seperti yang kita bercakap, busur rambut menjadi semakin bergaya. Busur rambut terdiri daripada pelbagai jenis reben dari reben bercorak, grosgrain, sutera, satin dan banyak lagi bergantung kepada citarasa anda. Bahagian yang terbaik mengenai busur rambut adalah bahawa mereka sendiri juga mempunyai pelbagai serba boleh! Klip benda ni pada rambut, baju, atau meletakkan mereka pada topi dan anda telah mendapat diri anda aksesori rambut serba boleh.

2. Kesedaran Reben
Sekarang reben digunakan untuk pelbagai sebab. Sama ada untuk penyakit kencing manis, kesedaran kanser payudara, atau kesedaran AIDS. Terdapat reben dengan warna bersekutu untuk semua sebab yang berlainan itu. Dan ini bukan satu trend sahaja. Kembali pada awal 1900, lagu yang bertajuk “Reben Kuning” sebagai penghormatan kepada lagu kawad kaki. Dan wanita sering memakai reben berwarna kuning dalam perwakilan simbolik perbicaraan atau seksaan yang sedang berlangsung. Salah satu contoh adalah Penney Laingen, isteri tebusan di Iran, yang diikat reben kuning sekitar pokok beliau dalam harapan pembelaan suaminya pulang ke rumah dengan selamat.

3. Aksesori Bergaya
Satu lagi cara reben digunakan adalah dalam fesyen. Anda mungkin pernah mendengar fesyen yang tinggi sebagai di landasan atau dirujuk sebagai “couture”. Terdapat banyak pereka terkenal sering akan menggunakan reben sebagai komponen untuk menambahkan rekaan fesyen mereka untuk kelihatan lebih bergaya. Antara fesyen baju merupakan gaun moden.

Terdapat baju reka bentuk yang dibuat dalam gaya chiffon, sering ditampilkan dengan warna pestal dan banyak lapisan. Gaun ini sering mempunyai busur di bahagian depan yang diperbuat daripada warna penyelaras reben atau mereka mempunyai lapisan reben di kelepet baju. Dan kini gaun ini telah trickled ke bawah rantaian fesyen dan juga muncul pada fesyen baju bayi dan gadis muda. Gaun adalah satu pakaian yang panas untuk dipakai pada badan bayi dan kanak-kanak. Dan jika anda memberikan tumpuan, hampir kesemuaan gaun ini mempunyai design reben.

4. Perkahwinan
Seperti yang kita telah katakan dalam reben kesedaran, reben sering digunakan untuk melambangkan peristiwa-peristiwa penting dan bermakna. Dan apa yang lebih istimewa dan bermakna daripada perkahwinan? Ribbon ialah komoditi yang besar dalam perkahwinan. Dengan sedikit kraft tangan atas reben, perkahwinan anda boleh melihat indah dan berasa istimewa. Hari ini majlis perkahwinan menjadi lebih semakin mahal dan ia amat sukar untuk anda menurunkan kos perbelanjaan. Tetapi sekurang-kurangnya anda masih boleh mendapat reben dengan harga murah!

Anda boleh meletakkan reben pada belakang kerusi tetamu untuk mencipta pandangan yang indah dan elegan untuk keseluruhan majlis. Dan satu trend baru-baru ini telah muncul, mewujudkan penggunaan baru untuk reben. Pasangan kini menampilkan reben pada kek perkahwinan mereka. Anda boleh menggulung setiap bahagian bawah kek perkahwinan atau ambil reben untuk meliputi sekeliling kek. Ini boleh menjadikan kek itu kelihatan lebih canggih dan menawan. Dan jangan kita lupa mengikat beg nikmat perkahwinan dengan warna reben yang sepadan!

5. Barang Kemas
Baru-baru ini, reben telah muncul di lebih banyak kedai-kedai barang kemas. Kita semua tahu reben banyak dipakai untuk scrap booking, kraf tangan, dan kad buatan sendiri. Tetapi adakah ia sesuai untuk dipakai pada barang kemas? Jika anda berjalan-jalan di pusat membeli-belah anda akan melihat lebih banyak kedai-kedai dan kiosk yang menampilkan barang kemas bergaya dan comel yang tergantung pada reben! Reben ini biasanya lebih nipis dan mempunyai fastenings kalung melekat pada hujung mereka. Rupa yang dicapai dengan berpasangan reben dengan perhiasan adalah kedua-dua bergaya dan jelita.

Dan inilah salah satu aksesori kraf asas yang paling digunakan dalam 5 cara yang unik dan hebat. Terdapat banyak lagi kegunaan untuk reben daripada apa yang disenaraikan di sini, jadi membeli beberapa gulung reben dan memulakan mencipta cara-cara baru dan kreatif untuk menggunakan reben dalam kehidupan seharian anda. Siapa tahu, ia boleh menjadi sesuatu yang boleh menyeronokkan untuk anda.

manicure set promotion

Leave a Reply

×