web counter

Gelas Kaca Gaya Eropah – Acrylic vs Kaca

Gift Kahwin Ads

acrylic compare kaca

Perbezaan tentang Acrylic dan Kaca adalah seperti berikut:

Gelas

  • Lebih berat
  • Kelihatan sangat telus
  • Lebih sejuk bila sentuh
  • Tidak mudah untuk mendapatkan calar

Acrylic

  • Seperti plastik
  • Kurang tumpat berbanding dengan kaca
  • Tidak rasa sejuk bila sentuh
  • Mudah untuk mendapatkan calar

Gelas Kaca Acrylic – Pilihan Yang Baik

Walaupun ia mungkin tidak begitu konvensional, tetapi anda tidak boleh menafikan bahawa gelas acrylic pada masa kini kerap digunakan dalam parti dan perhimpunan kecil. Bagi mereka yang hanya berminat ingin tahu, atau tidak rasa biasa dengan gelas itu, anda boleh tertanya-tanya sama ada gelas ini adalah benar-benar praktikal untuk digunakan, khususnya dalam jamuan-jamuan formal.

Gelas acrylic biasanya diperbuat daripada stirena, polikarbonat, dan plastik akrilik – seperti yang digunakan di dalam botol air mineral dengan premium kualiti. Apabila ia baru dikeluarkan, ia mempunyai kilauan semula jadi. Walaupun ia akan semakin hilang kilauan dari masa ke masa, tetapi orang ramai masih suka dan pilih untuk membelinya dan memberikan sebagai cenderahati dalam acara formal sebab ia adalah sesuatu bekas yang kelihatan bergaya dan elegan.

Apabila anda sudah membuat keputusan untuk membeli gelas acrylic dan ingin menggunakannya sebagai cenderahati bagi tetamu dalam satu parti, ia sebenarnya amat praktikal dari segi kewangan dan usaha bijaksana. Bagi kedai-kedai cenderahati, termasuk kedai kraf tempatan, atau online shopping cart yang membekalkan hadiah door gift, anda akan dapat untuk mencari barang-barang yang dijual dalam bungkusan atau secara pukal di mana anda boleh mendapatkan gelas acrylic ini secara borong dengan kos yang rendah. Ia boleh didapati dalam tambahan hiasan berlainan dengan gaya yang sesuai dengan personaliti anda.

Gelas acrylic itu mempunyai ciri-ciri yang nyata dan jelas. Walaupun anda akan mendapati lain reka bentuk yang terukir dengan ukiran serta batang bunga berwarna. Ada juga gelas yang wujud dalam bentuk tiruan kaca yang macam sudah dipotong. Ia kelihatan seperti kaca, tetapi anda akan menyedari ia sebenarnya bukan kaca apabila anda sentuh dengannya.

Jenis-jenis gelas acrylic ini boleh tahan lama kerana mereka kelihatan sangat cantik. Satu kelebihan untuk bekas ini adalah ia tidak akan pecah apabila digugurkan ke atas lantai. Kebanyakan gelas jenis ini juga boleh dimasukkan ke dalam mesin pencuci pinggan dan microwave tanpa menyebabkan apa-apa kebahayaan kecuali gelas yang semata-mata dibuat daripada plastik akrilik. Anda tidak boleh masukan gelas plastik akrilik ke dalam microwave oven dan ia kilauan gelas itu akan semakin berkurang jika anda cuci dengan mesin basuh pinggan mangkuk. Untuk memastikan kilauan gelas itu boleh bertahan lama, anda perlu basuhnya dengan tangan anda. Setiap gelas itu adalah diluluskan oleh FDA yang membuatnya benar-benar selamat untuk digunakan.

Apabila anda mencadang untuk membeli gelas acrylic, anda mungkin mendapati sesetengah pembekal cenderahati menawarkan harga yang lebih tinggi berbanding dengan kedai-kedai cenderahati yang lain. Ini mungkin disebabkan daripada ketahanan bahan dan material yang digunakan. Jika anda mendapati pembekal yang menawarkan harga yang sangat murah, maka gelas itu ada kemungkinan besar diperbuat daripada bahan dan material yang tidak tahan lama dan mungkin juga mereka diperbuat untuk menggunakan semula. Oleh itu, apabila anda bercadang untuk membeli gelas untuk menjadikan cenderahati untuk diberikan kepada tetamu dalam sesuatu majlis, anda perlu membuat pilihan dengan teliti supaya anda dapat membeli gelas acrylic yang anda berkenan.

manicure set promotion

One Response

  1. hawa August 1, 2013

Leave a Reply

×