web
counter

Royal Collection Tiffany Blue Tin Box

Gift Kahwin Ads

 

Selepas membuka pertanyaan kepada semua untuk mencadangkan apa nama yang sesuai untuk diberikan kepada kotak tin ni, kami dah memutuskan untuk menamakan kotak tin ni:

Royal Collection Tiffany Blue Tin Box

Nama mungkin panjang sikit tapi tak jadi masalah langsung. Harap kamu akan sukan nama dan juga desain tin itu. 🙂

Tips Untuk Memilih Kotak Tin Yang Sempurna

Pemberian cenderahati perkahwinan adalah tradisi yang sangat lama wujuk di rantau ini. Satu kepercayaan umum adalah bahawa cenderahati yang pertama dikenali sebagai bonbonniere. Bonbonniere adalah sebuah kotak kecil yang diperbuat daripada kristal, tembikar dan batu permata. Dalam kotak-kotak konfeksyen atau kiub gula kecil akan diisi di dalamnya. Tradisi ini pada mulanya diikuti oleh golongan kaya pada masa di mana kos gula adalah sangat tinggi. Dari masa ke masa harga gula telah turun dan bonbonniere tradisional telah berubah.

Pasangan hari ini tidak memberikan kiub gula kepada tetamu tetapi memanjakan mereka dengan coklat Hershey, lilin, coaster atau hadiah-hadiah yang lain. Ini dikenali sebagai cenderahati perkahwinan. Bagaimana anda mempersembahkan cenderahati anda adalah sama pentingnya dengan pilihan cenderahati itu. Anda tidak perlu membuat kotak kecil dengan bulian berharga tetapi terdapat beberapa pilihan yang baik ketika memilih dan menghiasi kotak tin. Dalam artikel ini kita akan meliputi beberapa petua mengenai pemilihan kotak tin yang sempurna untuk perkahwinan anda.

Anda boleh mendapatkan Royal Collection Tiffany Blue Tin Box seperti gambar yang dipamerkan. Dengan membeli kotak tin yang elegan ini, anda akan mempunyai banyak pilihan hiasan yang anda boleh buat untuk kota itu supaya ia menjadi sesuatu kotak yang mempunyai sifat dan citarasa peribadi anda sendiri. Perkara pertama yang harus anda pertimbangkan adalah saiz meja yang disediakan untuk mempamerkan semua Royal Collection Tiffany Blue Tin Box. Selain daripada tu, bilangan orang yang duduk di satu meja juga penting. Jika anda mempunyai beberapa meja kecil maka anda perlu memastikan bahawa kotak tin itu tidak letak terlalu banyak dan memenuhi seluruh meja. Sebuah meja berantakan tidak menyenangkan untuk kelihatan dan jika pameran kotak tin tidak susun dengan kemas, maka tetamu akan rasa tidak senang hati juga.

Satu lagi perkara yang perlu dipertimbangkan apabila memilih kotak tin perkahwinan anda adalah tema perkahwinan dan skim warna hiasan. Warna dan hiasan pilihan anda perlu menyesuaikan diri dengan tema perkahwinan dan tidak bertembung dengan skim warna meja. Jika akan memilih hiasan kotak yang sangat rumit atau kotak dengan bentuk yang berbeza maka anda perlu pastikan anda mempunyai masa yang cukup untuk membalut semua cenderahati. Anda boleh mempertimbangkan dapatkan bantuan daripada perkhidmatan profesional untuk kerja pembungkusan dan penghantaran.

Mungkin faktor yang paling penting untuk dipertimbangkan apabila memilih kotak tin perkahwinan adalah tin itu sendiri. Anda perlu mempertimbangkan saiz dan dimensi kotak tin itu sebelum membuat pesanan. Anda juga perlu memastikan bahawa kotak tin adalah sesuai untuk dijadikan cenderahati, contohnya bilangan dan saiz coklat perlu dicubakan sebelum tu untuk mengetahui berapa biji coklat yang anda beli boleh dimuat ke dalam kotak tin itu. Cenderahati adalah apa yang tetamu anda akan ingat tentang perkahwinan anda selepas hari kebesaran anda. Jadi, anda perlu memastikan bahawa cenderahati perkahwinan dan kotak itu dibentangkan dan memberi satu ingatan yang kuat bagi semua tetamu.

manicure set promotion

Comments (6)

  1. Aina Mawar January 1, 2013
    • admin January 4, 2013
  2. yanie January 18, 2013
  3. azie February 8, 2013
  4. ANISAH BT ARBAIN October 25, 2013

Leave a Reply