web
counter

Perkhidmatan Catering Untuk Majlis Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

Perkhidmatan catering yang dilantik untuk menyediakan makanan kepada tetamu undangan majlis perkahwinan anda, juga merupakan salah satu elemen yang penting dan tidak boleh dipandang ringan. Keinginan pengantin baru untuk menyediakan makanan yang menjadi kegemaran setiap tetamu merupakan satu tanda penghormatan ke atas tetamu. Ia juga sebagai salah satu cara yang paling baik untuk mengucapkan terima kasih kepada semua tetamu yang meluangkan masa untuk datang serta hadiah-hadiah yang dibawa oleh mereka.

katering perkahwinan

katering perkahwinan

Faktor Perubahan Menu Makanan Perkhidmatan Catering

Menu makanan telah bertukar berbanding masa dahulu. Ini bukan kerana pengantin baru lebih sedar tentang kepentingan kesihatan ataupun kekurangan bekalan makanan tersebut. Faktor perubahan menu makanan adalah lebih kompleks. Menu makanan terpaksa tunduk kepada kehendak tema perkahwinan. Contohnya bagi majlis perkahwinan di desa, katerer akan menyediakan makanan yang berala kampung. Untuk majlis yang berlangsung di bandar besar pula, makanan anggun dihidangkan. Bagi pengantin baru yang mengadakan jamuan kenduri perkahwinan di hotel, biasanya tema makanan berjenama akan diadakan. Oleh itu, adakah katerer mempunyai kata putus mengenai apa jenis makanan yang harus disediakan?

Percubaan Selepas Memilih Perkhidmatan Catering Dan Menu Makanan

Setelah anda memutuskan syarikat catering yang menyediakan makanan pada hari perkahwinan anda, maka anda harus meluahkan masa untuk berbincang dengan katerer. Pengantin baru harus memberitahu katerer tema perkahwinan yang dipilih kerana ia akan menentukan menu makanan. Anda boleh meminta pendapat daripada katerer kerana mereka merupakan profesional di bidang ini. Setelah menu makanan telah dipilih, pastikan anda meminta syarikat catering menyediakan makanan yang terdapat dalam menu makanan yang dipilih untuk percubaan makan. Anda juga boleh melihat secara terperinci makanan yang disediakan semasa sesi percubaan makan dan menentukan sama ada rupa bentuk makanan tersebut berserasi dengan tema perkahwinan yang anda pilih. Anda juga boleh mengambil gambar setiap hidangan supaya pada hari perkahwinan anda makanan yang disediakan tidak mempunyai sebarang perbezaan yang ketara.

Bagaimana Pilih Katerer Yang Sesuai?

Kebanyakan syarikat katering perkahwinan boleh membekal dengan pelbagai jenis makanan. Satu perkara yang baik untuk dilakukan ialah untuk memeriksa semua pilihan yang boleh didapati berkaitan dengan makanan yang sedia untuk berkhidmat kepada orang-orang di majlis perkahwinan. Antara pilihan masakan termasuk nasi, ayam, daging, ikan, hidangan utama, hidangan sampingan dan pencuci mulut. Setiap katerer akan mempunyai pelbagai pilihan untuk semua orang jadi ia membantu untuk mengambil faktor-faktor ini dalam fikiran.

katering

katering

Satu perkara penting adalah untuk menyemak bagaimana katerer boleh menyesuaikan diri dengan keperluan diet tetamu. Terdapat banyak kes di mana sesetengah orang yang menghadiri majlis perkahwinan yang mengelakkan makanan tertentu atas sebab-sebab kesihatan. Dalam banyak kes orang mungkin mengelakkan makanan tertentu atas sebab-sebab peribadi. Sama ada seseorang itu adalah seorang yang tidak makan daging lembu, atau alah kepada makanan tertentu. Ini akan membantu untuk memastikan bahawa katerer perkahwinan boleh menyesuaikan masakan mengikut orang yang mempunyai tabiat makanan yang berlainan.

Kek Kahwin

Perkara terakhir untuk menyemak berkaitan dengan makanan dalam sesuatu perkahwinan adalah kek perkahwinan. Banyak syarikat katering perkahwinan boleh bekerja dengan kedai roti di rumah yang boleh membantu untuk mendapatkan kek untuk disediakan. Pelbagai reka bentuk kek boleh disediakan oleh sebuah syarikat katering jadi ia akan membantu anda untuk mendapatkan pilihan yang anda nak. Ini termasuk kuih-muih yang boleh datang dalam pelbagai jenis perasaan. Jangan lupa juga untuk melihat sama ada kek yang disediakan adalah cukup besar untuk semua tetamu makan.

Pastikan anda bertimbang tentang berapa awal terlebih dahulu untuk anda rancangkan tempahan perkhidmatan katering. Untuk mendapatkan makanan yang paling sedap bersedia untuk tetamu, ia akan menjadi satu perkara yang penting untuk katerer mempunyai cukup masa untuk membuat persediaan. Dalam kebanyakan kes katerer yang memerlukan pelanggan untuk membuat tempahan perkhidmatan kira-kira sebulan atau lebih awal terlebih dahulu. Oleh itu ia akan membantu anda membuat jangkaan untuk servis katering.

Kos

Jangan lupa tentang kos katering yang terlibat dalam perkahwinan. Beberapa syarikat katering perkahwinan akan mengenakan caj kepada pelanggan dengan kepala atau dengan jumlah makanan yang akan dikendalikan. Semua syarikat yang menawarkan kadar bil yang berlainan. Jadi anda perlu mengambil semua timbangan ini dalam fikiran apabila mengunjungi sebuah syarikat katering untuk membuat tempahan.

Artikel berkaitan:
Pilih perkhidmatan katering perkahwinan dengan berhati-hati

manicure set promotion

Leave a Reply