web
counter

5 Kegunaan Utama Reben Dalam Majlis Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

Perkahwinan dianggap sebagai saat yang paling gembira dan penting dalam kehidupan setiap orang. Namun, orang ramai akan mengalami tekanan besar apabila tibanya saat untuk membuat perancangan dan keputusan dalam sesuatu rekabentuk majlis perkahwinan.

organza ribbon 20mm

organza ribbon 20mm

Mujurnya, terdapat pengantin secara DIY berjaya mengubah majlis perkahwinan yang biasa menjadi satu majlis yang luar biasa, menarik dan tidak dapat dilupakan. Anda pasti tertanya-tanya, apakah benda yang digunakan oleh mereka untuk mencipta keluarbiasaan tersebut? Jawapannya sangat ringkas iaitu Reben.

Tetamu

Ruang jemputan tetamu merupakan pandangan pertama tetamu undangan ke majlis perkahwinan anda. Di sini mereka dapat tahu tema yang digunakan oleh anda. Di sini, hadiahi setiap tetamu dengan pelbagai perhiasan yang diperbuat daripada reben. Contohnya ialah tali leher kupu-kupu atau pun bow tie dan band tangan. Cuba bayangkan suasana majlis tersebut apabila setiap tetamu diberi satu dan memakainya.

Sekiranya kotak kecil atau beg digunakan sebagai cenderahati perkahwinan,  balutkannya dengan reben supaya ianya kelihatan seperti  hadiah yang dipesan.

Tempat / Lokasi

Lokasi majlis perkahwinan boleh dihiasi dengan pelbagai reben. Jikalau kenduri diadakan di ballroom hotel, maka reben boleh digunakan untuk perhiasaan. Setiap meja dan kerusi boleh diikat dengan reben yang berbentuk bunga. Baloon-baloon boleh diikat dengan menggunakan reben dan dihadiahi kepada semua tetamu jemputan. Reben juga boleh diikat di atas siling supaya menjadi tumpuan orang ramai.

Kek

Kek banyak digunakan dalam majlis perkahwinan moden. Pengantin baru akan dijemput untuk memotong kek bersama semasa majlis tersebut. Di sini, kek boleh dihiasi dengan reben.

Kereta Pengantin Baru

Setiap kereta pengantin baru pasti dihiasi dengan bunga-bunga dan patung. Reben ditambah disekeliling bunga-bunga dan patung. Pembuka pintu diikat dengan bunga-bunga yang diperbuat daripada reben.

Bilik Pengantin Baru

Pengantin baru akan memaparkan pelbagai jenis barang-barang hiasan dan gubahan perkahwinan serta cenderahati-cenderahati di bilik pengantin baru. Di sini, pengantin baru dengan secara DIY boleh menambah reben ke atas barang-barang tersebut.

manicure set promotion

Leave a Reply