web counter

Cara Yang Baik Untuk Memakai Reben Dalam Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

Reben memainkan perana hiasan yang banyak kali mengubah dan meriakan kehidupan kita. Penggunaan reben perkahwinan adalah aksesori murah lagi penting untuk menghasilkan majlis perkahwinan yang indah. Sebagai satu serba aksesori, ia boleh digunakan di mana-mana sahaja daripada buat sendiri kad perkahwinan jemputan ke majlis perkahwinan. Malah, perkahwinan mungkin jadi tidak sempurna tanpa penggunaan reben.

Namun begitu, anda tidak boleh meletakkan reben di mana-mana sahaja dengan sesuka hati. Kadang-kadang anda perlu cuba gabungan dan sepadan untuk tampil dengan tema warna yang sempurna sekiranya anda ingin mempunyai hiasan yang cantik pada hari kahwin anda. Berikut adalah beberapa tip bagaimana untuk menggunakan reben perkahwinan dengan gaya.

1. Kad kahwin – Kad jemputan perkahwinan dengan buatan tangan anda akan kelihatan hebat apabila anda menambah satin sempit atau reben chiffon yang sepadan dengan tema perkahwinan anda. Anda juga boleh menyelaraskan alat tulis perkahwinan anda dengan reben. Pastikan juga bahawa menu, kerusi, meja dan tempat-tempat yang akan kunjungi dihiasi dengan reben supaya ia kelihatan indah dan harmoni.

2. Baju pengantin – Hari ini merupakan perkara biasa untuk menghiasi baju pengantin dengan reben dan aksesori. Anda boleh menggunakan satin yang luas atau reben chiffon sebagai ikatan bagi baju-baju atau hiasan pakaian lain. Anda juga boleh sepadan reben pada tudung dengan skim warna perkahwinan.

3. Dewan – Ini adalah salah satu tempat yang terbaik untuk menggunakan reben perkahwinan. Reben luas yang sepadan dengan tema warna anda boleh digunakan untuk menghiasi dewan perkahwinan. Terdapat banyak cara untuk menggunakan reben pada tempat seperti meja, kerusi, tiang dan siling.

4. Kek – Anda boleh menghiasi kek dengan reben. Atau jika anda tidak boleh berbuat demikian, sekurang-kurangnya menggunakannya untuk hiasan di atas meja di mana kek akan dipaparkan.

blue theme ribbon

5. Kereta – Tiada kereta perkahwinan tanpa riben. Jadi, dengan menambahkan reben jalur lebar pada bonet kereta atau ikat satin reben akan menjadikan kereta perkahwinan nampak lebih menarik.

6. Cenderahati Perkahwinan – Pengantin perempuan dan lelaki biasanya memberikan cenderahati perkahwinan kepada tetamu untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka dengan datang ke majlis perkahwinan. Ia memberi peluang kepada mereka untuk memberkati tetamu mereka hidup dengan bahagia, dalam kesihatan yang baik, kekayaan, kesuburan dan kehidupan yang panjang. Anda boleh menjadikan cenderahati ini unik dengan menggunakan reben yang sepadan dengan kotak cenderahati anda.

Selain daripada apa yang disebutkan di atas, terdapat banyak lagi cara-cara kreatif lain untuk menggunakan reben dalam perkahwinan. Walau bagaimanapun, anda perlu memilih skim warna yang betul untuk menambah sentuhan ajaib untuk semua aksesori anda. Selalu ingat bahawa reben yang diletakkan dengan strategi pada tempat yang berlainan akan meningkatkan suasana perkahwinan anda.

manicure set promotion

Leave a Reply

×