web
counter

10 Tips Untuk Menghasikan Slideshow Perkahwinan Yang Hebat

Gift Kahwin Ads

1. Memahami tetamu anda

Mengetahui tetamu yang dijemput untuk menghadiri majlis perkahwinan anda merupakan satu langkah yang jelas, tetapi kadang-kadang ia diabaikan dalam proses semasa menyediakan persembahan slide anda. Sebagai contoh, jika anda menunjukkan persembahan slide anda, mungkin anda kena memasukkan beberapa gambar para tetamu, dan bukan hanya gambar-gambar anda dan tunang anda sahaja.

2. Lebih Pendek Lebih Baik

Selepas anda memastikan siapa yang akan menghadiri upacara perkahwinan anda, anda boleh mula untuk mendapatkan idea tentang berapa banyak gambar yang anda akan masuk dalam persembahan slide anda. Kami telah mengkaji bahawa montaj video antara 8 – 12 minit panjang adalah masa yang sesuai dalam satu majlis perkahwinan.

Slide macam ni biasanya mengandungi kira-kira 3 lagu dan 75 hingga 100 gambar. Walaupun anda tentu boleh memaparkan lebih banyak gambar semasa persembahan slide anda, tetapi anda kena berhati-hati supaya tidak membosankan tetamu anda dengan mempersembahkan slideshow yang terlalu panjang. Sesetengah orang akan menyediakan 2 slideshow. Satu slideshow adalah “peribadi” yang akan diberikan kepada ibu bapa mereka atau disimpan untuk diri mereka sendiri dan yang satu lagi adalah slideshow yang akan dipersembahkan dalam hari perkahwinan.

3. Pilih Gambar Yang Berkualiti

Dengan bantuan teknologi yang terkini dalam digital foto pemulihan, ia telah membolehkan gambar yang kurang cantik boleh dihiasi dan diperbaiki semula dengan software yang terdapat di pasaran hari ini. Gambar yang kelihatan cantik juga akan kelihatan hebat semasa diimbas.

4. Pilih Pelbagai Gambar

Walaupun anda mungkin suka semua gambar yang diambil oleh jurufoto, tetapi tetamu anda mungkin tidak rela duduk dan menonton semua gambar-gambar ni. Jadi lebih baik anda pilih 2 atau 3 gambar yang terbaik untuk ditunjukkan daripada menunjukkan 10 gambar yang lebih kurang sama dan tetamu mungkin tidak berminat untuk menghabiskan semua gambar-gambar dalam slideshow tu.

5. Gambar landskap yang lebih baik daripada menunjukkan gambar Potret

Berikan standard 4:3 dimensi monitor televisyen, gambar-gambar yang berada dalam mod landskap (menegak) berbanding dengan mod potret (mendatar) memberikan persembahan lebih baik pada TV. Walaupun gambar-gambar potret boleh digunakan, anda perlu sedar bahawa terdapat sempadan hitam yang akan muncul di sekeliling gambar. Jadi adalah baik untuk menggunakan dengan berhati-hati sepanjang slideshow dan bukan rumpun mereka semua satu sekali.

6. Pilih Muzik Yang Sesuai

Pilih muzik yang mempunyai makna kepada anda, juga lyrics yang bermakna dan sempena dengan gambar-gambar yang ditunjukkan. Selain daripada tu, anda juga kena memberi perhatian kepada berapa masa muzik yang anda pilih. Jika anda hanya menunjukkan 30 gambar, anda mungkin tidak mahu memilih lagu yang 8 minit panjang.

7. Tambah klip video pendek

Adakah anda mempunyai apa-apa video kehidupan anda? Fikirkan tentang menambah mungkin 10-15 saat klip video di tengah-tengah slideshow. Klip video boleh membantu memecahkan montaj video dan merupakan cara terbaik untuk mengekalkan minat tetamu anda untuk menyaksi slideshow.

8. Tambah usul Dalam Slideshow Anda

Slideshow yang diperbuat daripada PowerPoint dan lain-lain software biasanya cuma gambar statik yang pergi dari satu gambar ke satu gambar. Anda boleh mempertimbangkan menghasilkan slideshow anda dengan ciptaan “Ken Burns” kesan yang boleh Pan dan Zoom pada setiap gambar. Ini boleh menambahkan tarikan gambar-gambar anda.

9. Tambah peralihan untuk menunjukkan slaid anda

Peralihan seperti pudar dalam / melenyapkan, membubarkan, dan imej kulit juga merupakan cara yang berkesan untuk bergerak dari satu gambar ke satu gambar.

10. Sering Buat Kajian

Jika anda sedang merancang untuk menunjukkan montaj video atau slideshow yang menarik dalam majlis perkahwinan, pastikan anda cuba dan menguji semua peralatan sebelum perkahwinan diadakan. Pastikan projektor, televisyen, pemain DVD, laptop, dan sound system semua berada dalam keadaan yang berfungsi.

Anda akan menghasilkan slideshow yang menawan atau video montaj yang hebat dengan mengikuti tips-tips yang dibincangkan di atas. Gambar yang direkod ke dalam DVD boleh dinikmati oleh anda buat selama-lamanya.

manicure set promotion

Leave a Reply