web
counter

Hadiah dan Cenderahati Yang Sesuai untuk Hari Raya Ramadhan

Gift Kahwin Ads

Kebanyakan masa kita akan memberi/menerima hadiah (makanan atau sebaliknya) pada musim Hari Raya yang mengikuti Ramadan. Juga ada orang yang akan memberi hadiah secara formal sejagat untuk orang agama Islam daripada memberi kebajikan atau memberi kepada mereka yang bekerja rajin dalam syarikat masing-masing.

Jadi corporate gift atau hadiah yang diberikan oleh majikan kepada pekerja-pekerja semakin jadi satu budaya yang istimewa di kalangan orang Melayu di ratau Malaysia semasa Ramadhan.

Baru-baru ni, kami dah terdengar Datuk Bandar Petaling Jaya, Datuk Mohamad Roslan Sakiman, telah memberikan kotak hadiah kurma kepada semua kakitangan Petaling Jaya City Council (MBPJ) untuk mereka buka puasa. Ini adalah satu tanda yang menghargai usaha yang telah dikeluarkan oleh staff ni.

Kebanyakan orang tahu bahawa kurma adalah sesuatu makanan yang berkhasiat. Ia memanfaat kepada badan kita daripada gula semulajadi yang bertahap tinggi yang terdapat dalam buah-buahan. Hampir semua orang Melayu akan makan kurma selepas waktu panjang berpuasa kerana ia membantu dalam proses penghadaman dan memberikan tenaga.

Ramadhan dan Syawal yang bakal menjelma tidak lama lagi

Tahun ini, tarikh puasa Ramadhan bagi Malaysia jatuh pada 10 Julai 2013 iaitu Hari Rabu. Untuk meraikan kedatangan Ramadhan 2013, banyak kedai dah menawarkan Ramadhan Kurma Gift Box yang digubah dengan kurma pelbagai jenis dari yang “plain” ke yang ada “stuffing” (Almond, Walnut, Kiwi, Apricot dan lain-lain.) Jadi, sekarang saya ingin memperkenalkan beberapa jenis produk yang sesuai untuk dijadikan buah tangan kepada insan-insan istimewa dan diberikan kepada kawan-kawan atau saudara-mara pada hari Ramadhan.

Green Theme Round Tin Box

Sentuhan unik ni dan berlainan dari biasa dengan pilihan kurma, buah tin dan apricot untuk meraikan Ramadhan 2013. Kotak tin yang diperbuat daripada bahan aluminum yang boleh diguna pakai sebagai kotak untuk mengisi kurma dan diberikan kepada saudara mara atau kawan kawan.

Lavender Tin Box Series

Medium Gold Love Tin Box dengan Decoration

Jadi kepada pelanggan kami yang dihargai. Pertama sekali, kami ingin mengucapkan terima kasih di atas sokongan yang tidak berkesudahan dan amanah. Hari ini, kami bangga untuk membentangkan kepada anda pilihan Ramadhan & Aidilfitri baru kami. Dengan semakin matang kami sendiri dalam bidang ini, begitu juga dengan produk-produk dan perkhidmatan kami. Kami berjanji anda kami akan membekalkan koleksi pemilihan dengan kualiti yang terbaik dalam tahun ini.

Kalenedar dan Tarikh Penting untuk Islam dalam Tahun 2013

manicure set promotion

Leave a Reply