web counter

Tips Untuk Hiasan Kereta Pengantin

Gift Kahwin Ads

Terdapat beberapa perkara yang berlainan untuk bersedia dengan hari perkahwinan anda dan salah satu daripadanya ialah menghias kereta pengantin. Secara tradisinya, ia adalah tanggungjawab pengantin lelaki tetapi hari ini ramai pasangan sama ada menyewa penghias untuk melakukan tugas itu manakala yang lain menjimatkan wang dengan menghiasi kereta perkahwinan mereka sendiri.

hiasan kereta pengantin

Menghias kereta pengatin memerlukan perhatian yang besar dan kena dibuat dengan bersungguh-sungguh. Tentu anda tidak ingin kereta anda dihiasi dengan semua barangan yang anda tidak suka. Jika anda mahu kreativiti untuk hiasan kereta pengantin anda sendiri, terdapat beberapa perkara yang anda mesti tahu:

kereta pengantin

Terdapat dua kali anda boleh menghiasi kereta pengantin. Pertama, meletakkan hiasan sebelum tunggangan pengantin ke tempat perkahwinan. Kedua, hiasan boleh ditambah ke kereta selepas perkahwinan apabila pasangan pengantin dalam perjalanan ke majlis. Hiasan kereta mestilah elegan kerana ia merupakan satu faktor penting untuk menarik perhatian para tetamu yang menghadiri perkahwinan anda.

kereta perkahwinan

Bagaimana Hiaskan Kereta Pengantin?

Bagi pengantin perempuan, sebuah kereta perkahwinan banyak bermakna baginya dan oleh itu ia perlu berada dalam keadaan baik. Anda kena pastikan tiada bahaya terhadap keselamatan pengantin dalam seluruh perjalanan ke arah majlis perkahwinan. Beberapa maklumat yang anda perlu kumpul untuk menghiasi kereta. Antaranya termasuk pita perkahwinan, confetti, belon, bendera, bunga, dan pompoms. Anda juga mungkin perlu penanda tingkap atau kapur cecair untuk menulis mesej seperti “Just Married”. Anda juga boleh menggunakan tanda-tanda magnet dan vinil yang boleh digantung dengan mudah pada tingkap jika penanda tidak tersedia. Anda boleh mendapatkan barangan ni dalam pelbagai bentuk dan tema yang digemari anda. Walau bagaimanapun, pilihan penanda dan tanda-tanda mestilah mudah dicuci dan dihapuskan selepas pakai supaya tidak mengotorkan kereta.

kereta reben

Gabungan bunga dan reben perkahwinan adalah idea yang baik untuk menambahkan kecantikan kereta perkahwinan. Anda boleh menggunakan sama ada bunga dan reben sebenar atau tiruan, tapi mesti sekurang-kurangnya 2 inci lebar. Bunga dan reben dilampirkan kepada kereta itu mestilah mengikut tema yang dipilih oleh pengantin. Adalah lebih baik untuk memilih bunga yang mencerminkan pilihan anda. Lampu mentol dan reben boleh digunakan pada antena manakala tin kosong, riben dan bendera boleh diikat pada bumper belakang kereta.

reben pintu kereta

Menghias kereta pengantin anda adalah satu peluang yang baik untuk menunjukkan kreativiti, kasih sayang dan penghormatan kepada pengantin. Selain daripada itu, ia adalah salah satu aspek yang paling menyeronokkan dan kreatif dalam satu perkahwinan. Untuk pengantin, tiada apa yang lebih memuaskan daripada mempunyai sentuhan peribadi anda dalam penyediaan dan hiasan perkahwinan anda sendiri.

wedding car

Artikel berkaitan:
Kotak Gula Bentuk Kereta Kuda – Carriage Candy Box

manicure set promotion

One Response

  1. amalina dan hafifi April 7, 2019

Leave a Reply