web counter

Tips Untuk Perancangan Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

1.) Dapatkan masa yang cukup adalah perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan untuk membuat perancangan perkahwinan supaya ia berjalan dengan lancar. Anda boleh beli file ring untuk susun dan bahagikan semua perancangan supaya anda dapat memastikan semua kontrak dan kertas kerja telah dirancangkan dan mudah untuk anda semak.

2.) Apabila menjemput kawan-kawan atau saudara mara untuk menghadiri majlis perkahwinan anda, anda kena pastikan untuk menjemput dengan hati yang ikhlas dan menjelaskan alamat perkahwinan dengan tepat untuk mengelakkan segala keliru berlaku.

3.) Cuba untuk menyediakan cenderahati 3 – 5 bulan sebelum perkahwinan. Ini akan membolehkan anda mempunyai cukup masa untuk memilih cenderahati perkahwinan yang anda sukai dan juga boleh mempersonakan semua tetamu.

4.) Ia adalah idea yang baik untuk menyediakan peta tapak majlis perkahwinan dalam kad kahwin untuk tetamu di luar bandar. Ini adalah salah satu tips perancangan kegemaran perkahwinan saya. Ini akan mengurangkan banyak kekeliruan di kemudian hari.

5.) Cara yang paling selamat untuk membayar semua perbelanjaan perkahwinan adalah dengan memakai kad kredit. Ini adalah salah satu tips yang amat penting untuk perancangan perkahwinan. Dengan cara ini, jika ada apa-apa yang tidak betul dengan perkhidmatan atau produk, atau jika terdapat pelanggaran kontrak, ia adalah lebih mudah untuk mengesan pembelian dan mendapat bayaran balik jika perlu.

6.) Apabila mencari jurugambar, pastikan anda menyemak album lengkap untuk keseluruhan perkahwinan yang diambil oleh jurugambar tu. Adalah baik untuk anda mencari gambar yang konsisten yang diambil dalam perkahwinan. Tanya soalan seberapa banyak yang anda boleh, dan benar-benar mengenali jurugambar anda. Ingat, orang ini akan bersama anda dari awal hari perkahwinan anda sampai akhir, jadi anda mahu menjadi sangat selesa bergaul dengan mereka.

7.) Anda mungkin ingin mengunjungi beberapa butik pengantin yang berlainan style untuk mendapatkan baju pengantin yang sesuai dan disukai anda. Hubungilah beberapa butik pengantin dan buat appointment dengan mereka untuk datang ke butik mereka dan cuba seberapa banyak mungkin supaya anda boleh mendapatkan baju yang anda kagum.

8.) Apabila anda memesan bunga perkahwinan anda, pastikan anda beli bunga yang berasingan “melontarkan sejambak.”

9.) Pilih kek perkahwinan 3 – 6 bulan sebelum perkahwinan anda. Jadi anda boleh dapat cuba rasa kek yang berlainan flavor.

10.) Kit kecemasan adalah penting dalam hari perkahwinan anda. Ini adalah perkahwinan tip perancangan amat penting. Pastikan anda menyediakan kit kecemasan yang mengandungi bahan solekan, sikat, pin rambut, jarum & benang, gunting, pin keselamatan, fail kuku, kuku jelas, band bantuan, tisu, berus gigi, perubatan, dan lain-lain.

11.) Buat tempahan untuk rambut setting dan make-up 3 – 6 bulan sebelum majlis perkahwinan juga.

12.) Pastikan anda tidur dengan cukup, minum banyak air dan makan makanan berkhasiat pada bulan-bulan sebelum majlis perkahwinan. Ini boleh membantu anda mempunyai tenaga yang cukup, berasa hebat, dan akan membuat rambut anda, kulit dan kuku anda kelihatan dalam keadaan yang terbaik sekali.

13.) Untuk mengelakkan mata bengkak dalam hari perkahwinan anda, minumlah air yang banyak pada majlis makan malam latihan anda, dan mengelakkan garam dan minuman ringan yang kurang sihat.

manicure set promotion

Leave a Reply

×