web counter

5 Pilihan Utama Bagi Cenderahati Perkahwinan

Gift Kahwin Ads

Kenapa Kena Bagi Cenderahati Perkahwinan

Adakah kita perlu menyediakan cenderahati perkahwinan untuk diberikan kepada tetamu dalam satu perkahwinan? Walaupun ia bukan barang yang mesti pengantin membelanja atasnya, tetapi sekarang ia seolah-olah seperti satu trend mesti dipenuhi oleh pasangan kahwin. Disebabkan oleh permintaan yang sangat besar, bekalan cenderahati perkahwinan juga menjadi banyak dengan hadiah yang banyak berbeza dan juga reka bentuk yang pelbagai untuk anda memilih. Walau bagaimanapun, setakat ini cenderahati yang terbaik adalah sesuatu yang memenuhi bajet pengantin perempuan dan pengantin lelaki untuk diberikan kepada tetamu. Jika anda akan mengadakan perkahwinan anda tidak lama lagi tetapi tidak pasti apa cenderahati perkahwinan yang patut anda pilih, di sini adalah senarai 5 pilihan cenderahati perkahwinan yang boleh anda rujukkan.

Idea Cenderahati Perkahwinan dan Pilihan Yang Boleh Anda Timbangkan:

bottle opener

Pembuka Botol (Bottle Opener)

Salah satu pilihan terbaik yang anda boleh buat semua orang gembira adalah dengan memberikan mereka pembuka botol. Pembuka botol adalah cenderahati perkahwinan yang murah, menarik dan praktikal untuk semua orang pakai di rumah masing-masing. Apa yang baik mengenai memberi pembuka botol sebagai cenderahati perkahwinan adalah anda mempunyai pelbagai pilihan dan item hiasan indah ini yang mempunyai magnet di bahagian belakang. Tetamu anda boleh melekatkannya pada peti sejuk atau di mana-mana tempat yang boleh melekat dengan magnet. Oleh itu, dengan memberi tetamu anda cenderahati perkahwinan seperti pembuka botol, ia menunjukkan anda memberikan mereka sesuatu yang boleh dipakai dengan berulang kali dari semasa ke semasa.

swan candy boxes

Kotak Gula Angsa (Swan Candy Box)

Kotak gula angsa ini adalah cenderahati perkahwinan yang murah, cantik dan amat sesuai digunakan untuk majlis perkahwinan dan upacara perkahwinan. Anda boleh membeli beberapa gula-gula atau coklat yang lazat dan meletakkan mereka di dalam kotak. Atau anda boleh menambah satu lapisan bulatan tulle, dan dengan serta-merta cenderahati perkahwinan yang kenampakan banyak cantik itu akan dipaparkan di depan tetamu anda. Ia adalah hadiah yang bukan mahal tetapi elegan untuk tetamu anda.

Rantai Kunci Pasangan (Couple Key Chains)

Letakkan rantai kunci pasangan di atas meja perkahwinan anda, apabila tetamu membuka kotak yang mengandungi rantai kunci tu, mereka akan kagum dengan cahaya yang kuat yang berasal dari rantai kunci pasangan yang diberikan kepada mereka dengan hati ikhlas. Itu adalah hadiah untuk anda mengucapkan terima kasih kepada tetamu serta mesej kasih sayang yang anda ingin merakamkan dalam perkahwinan anda.

key chain

key chain

Rantai kunci pasangan adalah kukuh, tahan lama dan pembungkusan dalam kotak yang cantik. Ini adalah cenderahati perkahwinan yang akan dicintai oleh semua lelaki dan wanita yang menerima hadiah ini dan mereka akan sangat menghargai ini kerana semua orang pun ada pakai rantai kunci kan?

wedding gown candle

Lilin Gaun (Gown Candle)

Lilin gaun menjadi semakin popular baru-baru ini. Anda boleh memberikan cenderahati perkahwinan yang kecil ini kepada semua tetamu yang dijemput pada hari perkahwinan anda, dan mereka akan berasa sangat gembira untuk mendapati cenderahati perkahwinan yang istimewa ini untuk mereka mengambil balik. Lilin gaun perkahwinan direka bentuk dengan kotak tetingkap. Ia adalah seperti pakaian puteri kecil di butik gaun kecil, dan membuat lilin gaun buatan tangan ini dapat dipaparkan dengan perasaan yang menggerunkan dan keanggunan.

Lilin gaun perkahwinan biasanya dibungkus dalam kotak yang telus supaya tetamu mendapat pandangan yang jelas dalam lilin gaun. Ia boleh menjadi salah satu pilihan yang ideal untuk anda apabila anda mencari cenderahati perkahwinan yang sesuai untuk memberikan kepada tetamu anda. Sebaik sahaja tetamu anda mengambil cenderahati perkahwinan dan menyalakan lilin di rumah masing-masing, mereka akan ingati hari perkahwinan anda.

 

Gambar Coaster (Photo Coaster)

Cenderahati perkahwinan terakhir yang saya nak memperkenalkan adalah gambar coaster. Ia merupakan salah satu hadiah yang ideal untuk anda menjalin hubungan yang baik dengan tetamu anda. Rakan-rakan dan saudara-mara anda akan meletak gambar kegemaran mereka yang diambil bersama kamu dalam perkahwinan anda di dalam gambar coaster. Dengan itu, setiap kali mereka melihat pada gambar coaster itu, mereka akan teringat hari perkahwinan anda.

heart shaped bride groom coaster

heart shaped bride groom coaster

After all, if you are preparing yourself to go for a wedding but yet to have any idea on which wedding gift you should go after, it is good for you to think of giving your guests a glass photo coaster as wedding favor. It is wonderful wedding gift since you can have them to place photo inside and it is practically a very useful item.

Lagipun, jika anda akan mengadakan perkahwinan anda tidak lama lagi tetapi masih tidak mempunyai apa-apa idea untuk cenderahati perkahwinan yang murah, ia adalah baik untuk anda timbangkan untuk memberi tetamu anda gambar coaster sebagai cenderahati perkahwinan. Ia bukan saja indah tetapi berguna kerana tetamu anda boleh meletakkan gambar di dalamnya dan disimpankan buat masa yang panjang.

manicure set promotion

Comments (13)

 1. izfanora February 6, 2012
 2. Noorkamilah ibrahim October 28, 2012
  • admin October 29, 2012
 3. Syaz November 19, 2012
  • admin November 21, 2012
 4. Yuyun Nadira November 22, 2012
 5. faza December 1, 2012
  • admin December 2, 2012
 6. Nordin April 21, 2013
 7. rosmah ahmad April 23, 2013
 8. Siti soleha binti mustaffa April 24, 2017

Leave a Reply